HomeNieuwsSchoolSchoolfondsArchiefGalerieEnglishSponsor login

Blog

Woensdag, 26. Oktober 2016 - 22:28 o'clock
Terug naar huis

Vandaag de dag van vertrek uit Ghana.We hebben rustig aan gedaan. Lekker ontbijtje gehad met een giga roerei, we konden het niet echt op. Daarna de koffers alvast aan de chauffeur gegeven zodat hij deze kon inladen en meenemen naar een plek waar hij z'n auto kon wassen. Wij hebben nog even lekker liggen relaxen en zijn rond 10.30h met de rit naar Accra begonnen. Onderweg nog gestopt om iets te eten en drinken. We waren vrij vroeg in Accra zo rond half 5 dus nog een bezoekje aan Walibi beach gebracht. Toen we lekker zaten aan een drankje werden we gestalkt door allerlei lokale verkopers die echt alles probeerden om iets te verkopen. Uiteindelijk ga je toch overstag en koop je weer wat souvenirs. Daarna naar het vliegveld en door allerlei checks gegaan, de ene nog vreemder als de ander maar uiteindelijk zaten we in het vliegtuig. De reis ging goed echter van slapen kwam niet echt veel. Maar thuisgekomen lekker snel wegdromen in je eigen bed en dan is het toch wel weer "Oost West Thuis Best"

Groetjes Ruud, Frank en Dion.

Woensdag, 26. Oktober 2016 - 22:28 o'clock
Terug naar huis

Zondag, 23. Oktober 2016 - 00:25 o'clock
Lake bosomtwe

Vandaag gaan we Marigold lodge verlaten maar eerst even ontbijten en afrekenen. Ontbijten ging goed maar afrekenen? Tja dat moest dus cash want aan pinnen doen ze niet(meer) alles wat we hadden bij elkaar geschraapt maar toch wat tekort, dan maar eerst wat geld pinnen bij een automaat zou je denken, nou helaas die pin automaat geeft alleen een bonnetje dat het pinnen vandaag niet lukt. Nou mooi dan.. terug in het hotel bleek het allemaal niet zo moeilijk als we dachten. We geven gewoon wat we hebben en de rest komt later wel want Mr ET mensah betaald de rest als hij weer in marigold komt, wij zien hem weer op het vliegveld want daar staat hij met onze koffers die niet meekonden omdat de taxi niet groot genoeg is. Dan zullen we een bank opzoeken of betalen in euros. Nou platzak gaan we op weg naar het bosemtwe meer, toch maar even in Kumasi langs de bank. Ruud krijgt met geen mogelijkheid geld uit dat ding maar bij mij gaat het wel alleen kan je maar weinig tegelijk pinnen, dus toen nog maar een keer geprobeerd en ja hoor het ging weer goed. Ik begrijp alleen de logica niet helemaal.. toen konden de weg weer vervolgen, haha fout de weg stond vol met auto's en het duurde best wel lang voordat we konden rijden. Maar uiteindelijk zijn we bij het Bosemtwe meer aangekomen, en als je dan denkt dat je er bent staat daar opeens een man bij een slagboom die hij snel dicht doet. Welkom bij het meer maar wel ff betalen waarvoor wordt niet duidelijk.. eenmaal bij het meer worden we direct gesommeerd om naar het. Informatie kantoor te gaan, krijgen we een verhaal over het meer te horen dat best wel interessant is maarrrr natuurlijk moet het meer behouden worden en of we dan maar een boom willen planten door zaad te kopen dat je niet te zien krijgt. Ik zeg nog dat ik 5 jaar geleden ook al een boom geplant heb en waar die nu staat. Tja dat weet hij niet precies maar het is wel een uur lopen als ik dat wil zien, de slimmerik.. nou over 5 jaar weer maar eens vragen. Het paradise hotel is netjes en de bediening Ghanees natuurlijk, dus het duurt en duurt voordat je wat te eten hebt.

Zondag, 23. Oktober 2016 - 00:23 o'clock
Lake bosomtwe

Ik heb trouwens een Bigmac besteld. Op de menukaart stond dat het een Bigmac immitatie was Nou dat was het ook ja, moet er nu weer om lachen als ik dit schrijf, maar verrassend lekker deze "BIG"mac want dat was hij wel. Oh ja ondertussen kwam de hotel manager ons welkom heten en ik vroeg hem wat de kamer moest kosten komt hij met zulke hoge bedragen aan, bijna nederlandse prijzen, dus toen ik zei dat ik wel een ander hotel zou nemen ging de prijs direct omlaag uiteindelijk prima prijs voor deze kamers. Voor het eten had ik ook onderhandeld met een paar jongens van een bootje die natuurlijk ook te veel vroegen maar toch wel een leuk tochtje van een uur gemaakt.

Zondag, 23. Oktober 2016 - 00:20 o'clock
Lake Bosomtwe

Daarna zijn we met de hotelmanager naar het huis van de eigenaar gegaan, dat kan hier gewoon even, het is een ghanese hartchirurg die verschillende klinieken in Amerika runt. Nou je weet niet wat je ziet echt een heel mooi huis, alleen hij komt zelf maar eens in de 2 jaar langs. Leuke foto's gemaakt want je hebt er uitzicht over heel het meer. Tjonge je zal maar zo'n achtertuin hebben terwijl je er nooit bent..
Daarna ging het even behoorlijk regenen en zijn we maar even gaan rusten op de kamers. Toen stond daar opeens een ghanees die ons diner op kwam nemen en dat we niet later als 7uur moesten komen. Ok wij dat gedaan, want ze gingen sluiten. Alleen toen we weg gingen zaten ze opeens met z'n allen een of andere serie te kijken dus toen snapte ik waarom ze ons weg keken..Morgen alweer de laatste dag in Ghana. Mij benieuwen wat er nu weer niet gebeurd...

Zaterdag, 22. Oktober 2016 - 19:52 o'clock
Viering 20 jaar bestaan

Op 19 Oktober het 20 jaar bestaan van de Rockanheschool gevierd. Toen we aankwamen werden we al direct overvallen door alle kinderen op school. Het feest werd naast alle speeches ook extra leuk door de opgevoerde traditionele dansjes. De happening zou 2 uur duren maar dat werden er natuurlijk 4 uur.

Zaterdag, 22. Oktober 2016 - 19:50 o'clock
Viering 20 jaar bestaan

Want we moesten ook naar de officiele opening van de nieuwe rockanjeschool in Mamponteng. Hier werden door kleine kinderen dansjes opgevoerd en was heel leuk om te zien.

Zaterdag, 22. Oktober 2016 - 19:23 o'clock
Viering 20 jaar bestaan

Daarna ook nog naar de Tafo Henne, een soort burgemeester van heel Tafo. Hij zat statig op zijn troon en hoorde al onze speeches aan. Na het overhandigen van een fles jenever en wat bier konden we weer gaan, oh ja wij kregen een blikje cola mee.. nou het was weer een indrukwekkende dag en leuk om meegemaakt te hebben. Nu lekker uitrusten en een hapje eten. Morgen checken we uit in Marigold lodge waar WIFi nog niet echt goed werkt, maar wie weet waar we nu weer terecht komen? We gaan het zien.

Dinsdag, 18. Oktober 2016 - 21:37 o'clock
Kumasi

Gisteren middag in Kumasi aangekomen en ingecheckt in het Hotel. Mijn nachtrust was vrij kort want iemand voelde zich geroepen om muziek te gaan maken...leek wel of ze op de kamer zaten.. maar goed dan maar een lekkere warme douche nemen, FOUT want ik had geen warm water. Het knopje voor de boiler zit in de gang en iemand had dat weer uitgezet. Ach alles went ook koud douchen. Daarna naar de eetzaal om lekker te ontbijten en dat ging prima met toast en onze meegebrachte hagelslag, pindakaas, jam en kaas. De fruitsalade die we kregen was prima. Daarna kwam onze vriend Bernard ons ophalen voor een sightseeing door Kumasi. Hele drukke stad is dat en vooral de markt is chaotisch. Geen doorkomen aan. Even gegeten en Daarna nog wat souveniertjes wezen kijken en kopen. Ook nog bij Bernard zijn huis geweest om zijn kinderen te zien. Leuke kids.
Nu wilde we buiten de deur gaan dineren maar Helaas weer een probleem Zware onweer, dus maar weer eten in de eetzaal. Iets met beef en joffelrijst nou je gaat het op den duur misschien wel lekker vinden. Morgen naar de Rockanje school en wie weet kunnen iets online laten zien, maar je weet het hier maar nooit, en dat is wat je wel weet....

Dinsdag, 18. Oktober 2016 - 16:45 o'clock
Reis naar Kumasi

In Benconi lodge hadden we een prima verblijf, voor ghanese begrippen zelfs zeer goed te noemen. Schone kamers met airco en WiFi. Alleen jammer dat de weg er naar toe zo slecht is. We zijn om 9.30h vertrokken naar kumasi via de bergen gereden, waar veel te zien was vooral veel stof en gaten in de weg. Om ca 4 uur waren we in Kumasi en moesten wachten op gids Alex Ofosu. Dat ging nog niet zo snel.. ik ben maar buiten de auto gaan wachten en toen hij zag mij staan want anders was hij zo voorbij gereden. Via allerlei binnen wegen zijn we bij Marigold lodge aangekomen. We moesten inchecken door onze naam op te schtrijven meer niet. De kamers die we kregen zijn gedateerd en niet zo als Benconi lodge. Maar het is te doen. Daarna moesten we direct ons diner opgeven, dus dat gedaan. Ondertussen kwam de familie varekamp aan met de bus waarin ook 2 koffers van ons zaten even gesproken en daarna naar het restaurant. Na lang wachten kwam het eten om half 8 maar helaas niet wat wij al om 5uur besteld hadden, bleek het meisje van onze bestelling naar huis te zijn gegaan zonder iets door te geven. Maar uiteindelijk toch goed gekomen. Nog een avond wandeling gemaakt en toen snel naar bed. Wat we morgen gaan doen is nog niet duidelijk maar komt goed....oh ja de WiFi is hier niet echt goed maar wat doe je eraan?? Lekker boeiend zie je die ghanees denken, hij zegt dat het morgen wel weer goed is, haha we zullen zien..

Maandag, 17. Oktober 2016 - 01:17 o'clock
Akosombo dam

Na even bij lokale mensen in huis een maaltijd en een drankje te hebben gehad zijn we richting het strand van Tema gereden. Behoorlijke golven zijn daar te zien en voor de kust liggen veel schepen te wachten om de haven binnen te varen. Hierna zijn we naar het huis onze coordinator ET Mensah gereden, hebben daar nog wat gedronken en zijn daarna in Accra wezen eten. Morgen gaan we via de bergen naar Kumasi, een reis van 5 tot 6 uur, en hopen daar einde van de middag aan te komen. Wordt dus vervolgt mits we weer wifi hebben...

Maandag, 17. Oktober 2016 - 01:09 o'clock
Akosombo dam

Vandaag naar de akosombo dam geweest om te kijken waar Ghana zijn stroom opwekt. De trip naar de dam ging door de bossen en bergen en daar liepen zelfs apen langs de weg, leuk om te zien.
Bij de dam kregen we uitleg van een gids die eea vertelde over de historie. Het was net erg warm en de zon scheen vel dus hebben de toer niet al te lang gedaan, maar leuk om gezien te hebben.

Zondag, 16. Oktober 2016 - 02:38 o'clock
Kakum national park

Na het strand kwamen we al gauw in een grote file terecht en zag ons avond eten in rook opgaan. Maar toen doemde er een groot knipperend gebouw op en zijn we gaan kijken of ze daar ook wat te eten hadden, en ja we hadden geluk.. helaas gingen niet alle menu's door omdat ze niet veel inkopen maar toch lekker gegeten nu weer in het hotel en lekker douchen en naar bed wat zijn toch wel moe.

Zondag, 16. Oktober 2016 - 02:24 o'clock
Kakum national park

De terug weg naar Accra was best wel lang doordat er veel gaten in de weg zaten en er veel verkeer was. Na een tijdje kregen we last van stijve benen en met de zee in de verte vroeg ik de chauffeur om daar eens even naar toe te rijden. Hij sloeg toen een smal weggetje in en daar waren we opeens aan het strand, echt leuk, hier de beentjes gestrekt en daarna weer verder..

Zondag, 16. Oktober 2016 - 01:40 o'clock
Kakum national park

vandaag een tripje gemaakt naar het National Kakum park. Hier kan je over het oerwoud heenlopen dmv een touwbrug bij aankomst kaartjes gekocht en via een slingerpad omhoog gelopen over zeven touwbruggen. De eerste was even wennen... ook opeens een onweersbui gehad maar gelukkig zaten we net onder een afdakje. Was leuk om eens een keer gedaan te hebben.

oude post

Log in