HomeNieuwsSchoolSchoolfondsArchiefGalerieEnglishSponsor login

Laatste nieuws

Succesvolle Bos & burchtfair 2019 De Bos en Burchtfair in Oostvoorne is altijd een heel gebeuren Dit keer begonnen we met regen. Dat waren we al heel veel jaren niet meer gewend. Maar de vooruitzichten waren goed. Het is een prachtige dag geworden, in alle opzichten. Het zonnetje kwam door en de verkoop ook. We hebben in totaal voor € 4667,60 aan producten verkocht. Het waren hele mooie producten. Groenten, fruit, maar ook prachtige bloemen en planten.

15 jaar actief op de Bos & Burcht fair Oostvoorne De afgelopen 15 jaar is een belangrijke activiteit van de stichting deelname aan de Bos & Burcht fair in Oostvoorne. Op de fair verkopen we groenten en fruit en bloemen en planten. De groenten, het fruit, de bloemen en de planten krijgen we van Boeren en Tuinders op Voorne-Putten en van diversen groothandels. Boeren en Tuinders en hun familieleden helpen ook spontaan mee met de verkoop. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan beide Rockanjescholen in Ghana.

toneelvereniging ICC Tinte Afgelopen zaterdag 2 februari speelde toneelvereniging ICC in het Verenigingsgebouw in Tinte voor de derde keer op rij voor een uitverkochte zaal het toneelstuk 'Het is hier fantastisch'.

Jaaroverzicht 2018 Het jaar 2018 zit er alweer op! Hierbij willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot ons project. Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen wij dat natuurlijk graag.

3 nieuwe klassen school Mamponteng Nadat er besloten was om dit jaar 3 nieuwe klaslokalen te bouwen voor de school in Mamponteng kunnen we nu al vertellen dat de klassen zo goed als klaar zijn. De presbyteriaanse kerk heeft er voor gezorgd dat er nu een keuken is zodat de kinderen ook op deze school een maaltijd kunnen nuttigen.

Uitslag loterij Zaterdag 26 augustus heeft, op de druk bezochte en zeer geslaagde Oogstdag aan de kerkhoekweg in Tinte, de trekking van de loterij voor de Rockanje scholen in Ghana plaats gevonden. Met de door de loterij verworven fondsen kunnen we de 2e school in Mamponteng in Kumasi verder uitbreiden.

Bos en Burchtfair 2017 De Bos en Burchtfair in Oostvoorne is een zeer gevarieerde tuinfair. Een echte tuinfair met de nadruk op tuin- planten en 'Groen Leven', een gezellig tuinevenement dat inmiddels bekendheid geniet in binnen en buitenland.

Rockanjeschool dubbel feest Op 19 oktober 2016 bestond de Rockanjeschool in Old Tafo 20 jaar Maar ook is de offici le opening van de nieuwe school in Mamponteng gevierd. Natuurlijk konden we daar niet ontbreken en zijn we met...

20 jarig bestaan Rockanjeschool Op 19 oktober 2016 wordt alweer het 20 jarig bestaan van de Rockanjeschool in Kumasi gevierd. De school in 1996 gestart met 2 kleuterklassen en 2 klassen voor basis onderwijs is nu uitgegroeid tot ...

Two worlds to school Deze film gaat over de grote verschiilen van lesgeven in de wereld maar hebben wel allemaal het zelfde doel omdat onderwijs de wereld kan veranderen.

Video nieuwe Rockanjeschool Hieronder een video over de voortgang van de nieuwe Rockanjeschool. De fundatie is nagenoeg gereed en men is nu begonnen de muren te metselen.