HomeNieuwsSchoolSchoolfondsArchiefGalerieEnglishSponsor login

De keuken

Het initiatief voor het bouwen van deze keuken voor de Rockanjeschool is genomen door de P.T.A. = Parents and Teachers Association(ouderraad) van de school. Zij zagen kans, om samen met de ouders na drie jaar intensief sparen dit keukengebouwtje neer te zetten. Dit stenen keukengebouw bestaat uit een grote keukenruimte, een voorraadkamer (pantry), en een kantoor voor de lerares. In de keukenruimte zijn aan weerszijden twee aanrechtblokken aangebracht met beneden en boven opbergkasten.

 

Met geld van de firma “Tuinderij Vers” konden we ook nog een buiten keuken realiseren. Het is een aangebouwd gedeelte, overdekt met een zinkplaten dak dat ondersteund wordt door betonnen palen en fundatie. De muren zijn voor de helft ook opgetrokken van beton en voor de rest afgewerkt met gaas. Aan weerszijde van dit gebouwtje bevindt zich een deur. Het is de bedoeling, dat in de “binnen keuken” hoofdzakelijk les zal worden gegeven aan de leerlingen van de J.S.S., terwijl de “buiten keuken” geheel gebruikt zal worden voor het bereiden van de warme lunch voor alle leerlingen van de school.

De 4 dames die de lunch bereiden in de Afrikaanse buitenkeuken, hebben geen enkele opleiding, ze hebben echter wel veel ervaring en de leerlingen krijgen van hen belangrijke tips en adviezen bij het bereiden van Afrikaanse maaltijden. Deze dames staan wel onder toezicht van 1 bevoegde kok die betaald wordt uit de opbrengst van de schoolgelden, het gouvernement betaald hier niet aan mee.