HomeNieuwsSchoolSchoolfondsArchiefGalerieEnglishSponsor login

Volunteers op school

Op 15 februari 2012 gingen drie studenten van de Katholieke Hogeschool in Brugge (Belgie) naar Ghana om daar op onze school stage te lopen. De meisjes, Charlotte Boone; Jozefien Vanhaverbeke en Louise Corty zullen drie maanden in Ghana verblijven. Zij volgen de opleiding Bachelor in het onderwijs ( Lager onderwijs ) en zijn laatstejaarsstudenten. Tijdens dit laatste jaar van hun studie krijgen zij door middel van een intercultureel en internationaal uitwisselingsprogramma de mogelijkheid om 3 maanden naar het buitenland te gaan om zodoende de kans te krijgen om kennis en vaardigheden op te doen voor een betere professionele kennis en begrip van onze gedifferentieerde en geglobaliseerde wereld.
Wij zullen hen de komende maanden volgen en zelf zullen zij ook regelmatig verslag doen van hun activiteiten. Wij wensen hun een heel goede tijd toe in Ghana. Op 21 mei, zullen zij zeker met heel veel mooie ervaringen weer naar België terugkeren.

 

Aangekomen op school De opwinding op school was groot toen de leerlingen de 3 nieuwe volunteers voor het eerst zagen.

lesgeven op school Na ruim een week zijn Louise, Jozefien en Charlotte goed bezig op school. De leerlingen maar ook ...

Stage ten einde De stage periode van Louise, Jozefien en Charlotte zit erop. De 3 volunteers, een hele ervaring rijker, zullen met gemengde gevoelens huiswaarts keren. In dit afrikaanse land gaat natuurlijk niets ...

Op hun blog kunt u alle belevenissen lezen. Klik hier om naar hun blog te gaan.